LIFESTYLE NEWBORN PHOTOGRAPHY Momente reale surprinse artistic in prima luna de viata.

Încerc de câteva zile să găsesc un corespondent adecvat în limba romană al noțiunii de LIFESTYLE NEWBORN PHOTOGRAPHY astfel încât, Dvs., părinții să vă faceți o idee despre acest gen de fotografie. După o încercare de documentare online nu am ajuns la prea multe concluzii, așa că am apelat la o prietenă bună, Julia Dragomir, un fotograf de renume din Chicago de origine română (vă invit să vă delectați cu portofoliul ei AICI).

Bineînțeles, că m-a salvat cu câteva noțiuni importante în clarificarea conceptului. Astfel, Lifestyle Newborn Photography este un gen de fotografie documentară, fotografia care surprinde nou-născuții în momentele reale trăite alături de familie. Este vorba de primele momente ale vieții, acele clipe pure capturate în viața nou-născuților alături de părinții săi.
Dacă există o traducere prescurtată a termenilor, ei bine nu, și nu-mi rămâne decât să mă folosesc de noțiunea importată, ca atare, din U.S.A. Pentru a veni în completarea definiției de mai sus o sa exemplific conceptul cu ședința de newborn a micuțului Tudor, de numai 10 zile.

Dacă sunteți pe cale de a deveni părinți, cel mai probabil prietenii sau rudele apropiate v-au sugerat deja să optați pentru serviciile unui fotograf profesionist pentru a surprinde trăsăturile unice ale bebelușului în primele zile de viață. Ceea ce nu v-au spus este faptul că există două genuri de fotografie de nou-născut: fotografia de studio, realizată în primele 10-15 zile de viață, în lumină și recuzită controlate (lumini studio, coșulețe si hăinuțe specifice) și fotografia de lifestyle care își propune să surprindă bebelușul în căminul familiei, în interacțiune cu membrii săi, în camera proaspăt decorată, alături de jucăria sau păturica preferată. Întrucât cel din urma gen nu presupune ca bebe sa doarmă pe tot parcursul ședinței, este de preferat în cazul în care ați ratat primele 14 zile sau vă simțiți obosiți de schimbarea de ritm din primele zile. Cu toate acestea, nu este indicat să așteptați mai mult de o lună pentru a realiza ședința căci bebe va lua rapid în greutate.

Ce va surprinde un fotograf de lifestyle? Exact acest lucru: felul în care ați decorat locuința pentru primirea celui mic, hăinuțele, jucăriile, pătuțul, dar și trăsăturile fizice, unice ale bebelușului Dvs. Personal, pentru acest tip fotografie, îmi place sa utilizez obiective macro, de „magnificare” a genelor, buzelor sau degețelelor. Nu în ultimul rând, cel mai important lucru în fotografia lifestyle este surprinderea interacțiunii pline de afecțiune a părinților, a fraților sau chiar a animăluțelor din casa cu cel mic. Totul simplu și natural, fără poziții dificile, fără prea multe pregătiri în avans, fără să vă deplasați din confortul locuinței proprii._colaj1
Un singur inconvenient, și destul de important, este o locuința lipsită de lumină naturală și încărcată vizual.

Ședința foto de mai jos a fost realizată aproape în întregime în dormitorul familiei Anghel din București și am preferat această cameră din doua motive: it was bright and beautiful. 🙂 Cele două ferestre mi-au oferit o lumină naturală blândă și suficientă pentru a conferi un aer fin imaginilor. În al doilea rând, camera a fost decorată într-un mod simplu și neutru. Perdelele și pereții albi, precum și așternuturile deschise la culoare au pus în evidență doar familia și bebelușul, fără a distrage atenția privitorului.

SO there you have it! Lifestyle newborn photography pe românește. Glumesc! Sper însă să fi făcut puțină lumină în acest trend mai puțin cunoscut deocamdată la noi, stil pe care îl îndrăgesc foarte mult și pe care sper să îl iubiți și voi la fel de mult.
Cu bine,
Andreea

P.S: Am uitat să menționez că, în cazul în care bebe doarme profund, putem realiza acasă și cadre precum cele de studio pentru că în portbagajul meu se află mereu cel puțin două coșulețe.

_colaj2andreea-bordeanu-photography-50andreea-bordeanu-photography-70andreea-bordeanu-photography-48andreea-bordeanu-photography-41
andreea-bordeanu-photography-24andreea-bordeanu-photography-33andreea-bordeanu-photography-31

andreea-bordeanu-photography-26andreea-bordeanu-photography-25andreea-bordeanu-photography-69andreea-bordeanu-photography-7andreea-bordeanu-photography-68andreea-bordeanu-photography-61andreea-bordeanu-photography-60andreea-bordeanu-photography-21andreea-bordeanu-photography-19andreea-bordeanu-photography-11andreea-bordeanu-photography-15andreea-bordeanu-photography-59andreea-bordeanu-photography-57andreea-bordeanu-photography-55andreea-bordeanu-photography-54andreea-bordeanu-photography-75andreea-bordeanu-photography-76andreea-bordeanu-photography-77andreea-bordeanu-photography-79andreea-bordeanu-photography-80andreea-bordeanu-photography-83andreea-bordeanu-photography-84andreea-bordeanu-photography-86andreea-bordeanu-photography-89
andreea-bordeanu-photography-119andreea-bordeanu-photography-122andreea-bordeanu-photography-105andreea-bordeanu-photography-99andreea-bordeanu-photography-97

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu