Portrete Raluca Urea (Actrita/Regizoare)


Portretele actorilor (acting headshots), se diferentiaza de sedintele foto clasice in care persoanele isi doresc sa apara cat mai bine, prin surprinderea trasaturilor de personalitate si a expresivitatii artistului intr-un mod cat mai natural, astfel incat, in momentul in care un actor paseste in sala de auditie, prima impresie sa corespunda cu cea din portofoliu. Desi nu am mai realizat inainte o astfel de sedinta, propunerea Ralucai de a realiza cateva astfel de fotografii mi-a starnit pe loc interesul. Rezultatul se poate vedea mai jos, intr-o selectie a celor mai bune imagini.

actor headshots 11

Raluca Urea este o actrita si regizoare de origine romana, recent stabilita in Germania. Povestea cu actoria a inceput de mica, de la primul rol ca “Alba-ca-Zapada” in basmul cu acelasi nume, jucat in serbarea de clasa intai din scoala primara. Dupa ce a mai trecut prin cateva roluri in piesele jucate in scoala, Raluca s-a decis sa faca ceva concret in legatura cu actoria si s-a pregatit pentru examenul de admitere la o facultate de teatru. Dupa facultate a debutat intr-o piesa de teatru independenta, in care juca rolul unei sotii obosite de rutina unei casnicii esuate. Au mai urmat diverse roluri, atat in piese clasice, cat si contemporane, pe masura ce Raluca a luat contact si cu dansul si pantomima, dar si cu cascadoria-intalnire ce a dus la debutul ei in film.

Dupa ce s-a mutat in Germania, Raluca a decis ca e momentul sa faca ceva pe cont propriu, astfel a debutat ca regizoare, producand si regizand doua piese in limba engleza. Desi experienta a fost pe alocuri obositoare, a avut si o mare componenta placuta si satisfacatoare, ceea ce i-a adus Ralucai si mai multa energie si idei creative.

Sesiunea Ralucai a fost impartita in doua locatii: la studio si in aer liber, intr-un parc din Bucuresti.

actor headshots 2

“Sedinta foto cu Andreea a fost o experienta foarte placuta si acesta a fost un factor important, deoarece actorii tind sa fie foarte stresati atunci cand e vorba de un nou set de fotografii. Am apreciat foarte mult ca Andreea s-a pregatit cu mult timp in avans si a studiat tot materialul pe care i l-am trimis. A fost o colaborare fructuoasa, in sensul ca Andreea a venit si cu propuneri noi, dar am si cazut de comun acord in privinta unor anumite cadre, am simtit astfel ca suntem parteneri egali, dar si ca sunt pe maini sigure. Cred ca am invatat amandoua foarte mult dupa aceasta zi, referitor la cum se relationeaza fotograful cu modelul si invers. Cred ca Andreea are mult potential ca fotograf de portret, deoarece invata foarte repede si este dornica sa asculte idei noi.” (Raluca Urea)

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu